Vårt deltagande i hembygdsrörelsens projekt lin fortsätter→

Allhelgonakaffe lördagen den 6 november →

Muséet kommer att vara öppet onsdagar 18 - 20 och lördagar 13 - 16 med start 19/6.

-

-Efter nästan 100 dagar från sådd och med vacker blomning i början av juli blev det dags att rycka linet. Nu hänger det på tork innan det ska repas, dvs ta av frökapslarna för att spara till nästa års sådd.

Därefter ska linet rötas, bråkas, skäktas och häcklas innan det kan bli dags att spinna till garn. Många moment återstår alltså, men vi hoppas att vi kan visa upp slutresultatet så småningom.

-

www.ljusterohembygd.se

info@ljusterohembygd.se

Hem Aktuellt Bli medlem Muséerna Publikationer Kontakt Om föreningen Stiftelsen Länkar